top of page

 Agenda

2 Mei 2024 Busreisje olv. Jan Helmers aansluitend een buffet in de Kern.

We hebben een heerlijke dag gehad stralend weer en een bus vol goed gemutste mensen.Onder leiding van onze gids Jan Helmers zijn we weer heel wat historie te weten gekomen over het Groningse landschap maar ook een stukje van Noord-Drenthe.
Onderweg hebben we koffie met gebak gehad en later op de middag zijn we nog bij een boerderij gestopt voor een heerlijk ambachtelijk ijsje.
Om 16.30 uur waren we weer terug op het Rembrandtplein en wachtte ons om 17.00 uur een heerlijk buffet in het wijkcentrum De Kern.

Nieuwjaars bijeenkomst 2024

Donderdag 4 januari heeft omloop90 haar nieuwjaarsreceptie gehouden in De Kern te Hoogezand. Het was een zeer geslaagde middag met een 100% opkomst. 

Na een toast op het nieuwe jaar en een korte terugblik op het afgelopen jaar werd er een paar rondjes bingo gespeeld. Er waren een aantal zeer aantrekkelijke prijzen te verdienen zoals een diner bon beschikbaar gesteld door Grang Cafe Hoogezand. Ook Petra's Warenhuis uit Siddeburen heeft ons weer verast met een serie aantrekkelijke waardebonnen. Het werd een geslaagde middag met een hapje en drankje.

Stamppotavond

Woensdag 29 November 2023 hebben wij met elkaar genoten van een goed verzorgde stamppot avond  in de kern te Hoogezand. Er waren diverse soorten stamppot  voor ieder wat wils. Een zeer geslaagde avond die voor herhaling vatbaar is.

 

Uitstapje omloop90

Omloop90  heeft op donderdag 11 mei  haar jaarlijkse uitstapje door het Groninger land weer achter de rug.  Onder zeer deskundige leiding van Groningen-kenner Jan Helmers werd een rondreis door onze mooie provincie gemaakt met een bus van het Nationaal Busmuseum, met een eveneens zeer deskundige  chauffeur. Met zijn stuurmanskunsten en het commentaar van de vlotte verhalen­verteller werden we over smalle weggetjes en bruggen door de provincie gereden.

Onze gids Jan Helmers liet zien wat onze provincie zoal te bieden heeft en vertelde ons over de geschiedenis van de (voormalige) rivier De Fivel en zijn omgeving. Onderweg werd er volop genoten van de vele monumentale kerken en dorpen. Ook de goudgele koolzaadvelden kwamen voorbij. Onderweg werd er koffie gedronken in de open lucht bij het  mooie kerkje in Wittewierum.  

Als afsluiter  werd er lekker gegeten bij het bekende visrestaurant in Termunterzijl.  Het reisje was een van de vele activiteiten van Omloop90, de vereniging van ex hartpatiënten en mensen met een chronische aandoening.  Voor een fotoreportage zie onze website www.omloop90.com.

 

Hoogezand, donderdag 12 januari 2023

2023-00X

 

Nieuwjaarsreceptie sportvereniging Omloop90 voor ex-hartpatiënten
 

Afgelopen donderdag 12 januari organiseerde de sportvereniging haar jaarlijkse nieuwjaars-receptie in de Kern, Hoogezand. Wethouder Annemiek Hoesen was aanwezig om leden en bestuur de beste wensen voor het nieuwe jaar over te brengen en de vereniging steun te bieden in haar zoektocht naar nieuwe leden.

Omloop 90 al meer dan 30 jaar specialist op het gebied van sporten voor hartpatiënten
De vereniging Omloop90 is opgericht in oktober 1990 door enthousiaste betrokkenen die vonden dat er op het gebied van aangepast sporten voor Hartpatiënten verbetering mogelijk was. In de beginjaren was de club alleen toegankelijk voor mensen met een hartprobleem. De meeste mensen werden veelal doorverwezen na revalidatie in Beatrixoord te Haren. Tegenwoordig zijn alle mensen die last hebben van chronische lichamelijke klachten welkom bij de vereniging. Zo zijn er ook mensen lid die lijden aan een hersenprobleem en copd.

Verantwoord sporten met de juiste begeleiding
Omloop90 heeft op dit moment 18 actieve leden die sporten onder de paraplu van DFS-HS. Tijdens een wekelijks moment wordt gesport waarbij altijd 2 gecertificeerde EHBO’ers aanwezig zijn. Dit geeft veel rust en vertrouwen tijdens het sporten. Ook is er een betrokken sportleidster aanwezig die volledig gediplomeerd en bevoegd is om de leden verantwoord te laten sporten, waarbij iedere sporter positief bezig is met ‘wat nog wel kan in plaats van wat niet meer kan’.

Teruglopend aantal leden
Sinds de coronaperiode kampt de verenging met een teruglopend aantal leden en roept ze inwoners met chronische lichamelijke klachten op zich vooral aan te melden. Naast het sporten worden er ook volop sociale activiteiten georganiseerd, waarbij ook de partners van de leden welkom zijn. Zoals een keer gezamenlijk uit eten, bezoeken van een sportwedstrijd en onlangs een uitstapje met een bus door het Groninger land. Bij de vereniging is bewegen belangrijk maar speelt ook plezier een hele belangrijke factor. Kijk voor meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden op de website van Omloop 90: www.omloop90.com

 

Wethouder Annemiek Hoesen: “Sporten en bewegen is altijd belangrijk maar als het vertrouwen in je lichaam even is verstoord kun je dat samen en onder goede begeleiding bij Omloop 90 doen. Samen weer bouwen aan een goede conditie zorgt voor verbinding en een goed herstel van het lichaam”

 

 

 

 

Bezoek Gijs IJshockey Groningen                                                                                                   

  17 December was Omloop90 te gast Bij Gijs IJshockey  in Groningen na ontvangs en met speluitleg onder het genot van koffie en koek  naar de wedstrijd . Tijdens de wedstrijd werden we in de watten gelegd met hapjes en drankjes Gijs won de wedstrijd met 5 1 onze leden hebben genoten van deze prachtige avond.

Foto,s volgen

Jubileumfeest Omloop90

Donderdag 29 september heeft Omloop90 haar uitgesteld Jubileumfeest gevierd. Omloop90  bestond in oktober 2020 30 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. Helaas gooide corona roet in het eten en het feest waar lang voor gespaard is moest uitgesteld worden.

Maar op 29 september was het zover! Om 14.00 uur vertrokken de leden met aanhang in een bus van het Nationaal Busmuseum naar een voor hun onbekende bestemming. Later bleek de bestemming Oosterwijtwerd  te zijn. Eerst werd er een vaartocht gehouden, de koffie met gebak stond al in de rondvaartboot klaar voor iedereen. Onderweg genoten de leden van de mooie plekjes langs het water, met als hoogtepunt Appingedam waar de o.a. de tocht langs de beroemde hangende keukens ging.

Tijdens de vaartocht waren de weergoden ons gelukkig gunstig gezind en kon iedereen genieten van deze mooie vaartocht.
Bij terugkomst bij Eetboerderij Oosterwijtwerd stond er een goed verzorgde barbecue klaar. Het was een geslaagde dag en het bestuur en de leden

Bestuur Omloop90

bottom of page